Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 glāzes miltu
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 100 g sviesta
Krēmam:
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 250 g sviesta
- 2 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Krēms: Nelielā katliņā karsē pienu, tad pievieno miltus, cukuru, olas un rūpīgi samaisa un karsē līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz tā sabiezē.
- Masu atdzesē un pievieno sviestu un vaniļas cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc sviestu, olas, cukuru, medu un dzeramo sodu viendabīgā masā.
- Masu, ūdens peldē, karsē līdz tā kļūst gluda.
- Neizņemot no ūdens peldes, pievieno 1/2 glāzi miltu, rūpīgi samaisa un karsē vēl 2 minūtes.
- Tad izņem no ūdens peldes un pakāpeniski pievieno atlikušo miltu daudzumu.
- Kad mīkla atdzisusi sadala to 6 daļās, katru no tām izrullē un liek cepties 180°C temperatūrā 7 minūtēs līdz zeltaini brūnai krāsai.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un pārziež katru no tiem ar vārīto krēmu un atlikušo krēma daudzumu pārziež pār tortes virsmu.
- Dekorē pēc savas gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!