Tomātu kroketes

Tomātu kroketes Foto: Tomātu kroketes

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 300 g sadrupināta Rikotas siera
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1/4 tējkarotes rīvēta muskatrieksta
  • sāls, pipari
  • 2 saputotas olas
  • 150 g miltu
  • 125 g rīvmaizes
  • 500 ml eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. Tomātus minūti blanšē verdošā ūdenī, izņem, novelk miziņu.
  2. Tomātus sakapā un notecina lieko šķidrumu.
  3. Bļodā samaisa sieru un olu dzeltenumus.
  4. Pievieno tomātus, pētersīļus, muskatriekstu, sāli, piparus - visu sajauc.
  5. No mīklas veido kroketes (ja mīkla ir par šķidru, pievieno 2 ēdamkarotes rīvmaizes, vai rīvētu Parmas sieru).
  6. Kroketes apviļā miltos, iemērc olā, apviļā rīvmaizē.
  7. Pannā sakarsē eļļu un kroketes cep 10 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  8. Izņem no pannas un nosusina uz papīra dvieļa, pasniedz karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes