Spāņu ēdiens - Oxtail stove (govs vai vērša aste)

Spāņu ēdiens - Oxtail stove (govs vai vērša aste) Foto: Spāņu ēdiens - Oxtail stove (govs vai vērša aste)

Sastāvdaļas

  • govs vai vērša aste
  • sāls
  • sīpoli
  • burkāni
  • selerijs
  • paprika
  • tomātu pasta
  • kaletēti tomāti
  • ķiploki
  • zaļumi
  • maize

Pagatavošana

Bet tā, nekāda recepte - kas nāca prātā, to darīju! Tiešām, nejokoju!

  1. Apcepu asti, kas sadalīta gabalos - mūsu city market var jau dabūt gatavu! Apcepu kārtīgi ar sāli!
  2. Ņemu nost no pannas un tur pat, kur cepās aste, apcepu sīpolus ar burkāniem, pievienoju seleriju un papriku, un lielu ēdamkaroti tomātu pastas! Kaltētus tomātus un ķiplokus!
  3. Uzleju krūzi karsta ūdens, nedaudz sāli un hmeli-šuneli!
  4. Nedaudz pasautēju un lieku iekšā astes gabalus! Ja nepieciešams, vēl pieleju nedaudz ūdeni tā lai apsedz gaļu! Pāris lauru lapas, smaržīgos piparus un uz lēnas uguns sautēties kamēr gaļa mīksta!
  5. Pasniedz ar zaļumiem, mīkšķu maizīti! Var arī protams ar rīsiem, kartupeļiem vai ko sirdij kārojas!

P.S. No sākuma domāju lietot buljonu, bet sāku domāt ka nebūs pa šerpu, jo aste jau tā būs riktīgi laba!

Receptes un foto autore: Gundega Upe

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes