Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes cukura
- 1,75 glāzes miltu
- 3/4 glāzes kakao
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1,5 tējkarotes sodas
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 glāze piena
- 1/2 glāzes augu eļļas
- 2 tējkarotes vanilīna
- 1 glāze vāroša ūdens
Glazūrai:
- 85 g sviesta
- 2,6 glāzes pūdercukura
- 1/2 glāzes kakao pulvera
- 1/3 glāzes piena
- 1 tējkarote vanilīna
- šokolādes konfektes - rotājumam
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
- Divas formas ar diametru 20 cm ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Sajauc cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli un liek putojamā traukā.
- Pievieno olu, pienu, eļļu un vanilīnu. Visu puto ar nelielu miksera ātrumu apmēram 2 minūtes.
- Pievieno karstu ūdeni un saputo vēlreiz. Mīkla būs šķidra.
- Mīklu ielej formās un cep biskvītus 30 - 35 minūtes, gatavību pārbaudot ar zobu bakstāmo kociņu.
- Atdzesē 10 minūtes un izņem no formām, tad atdzesē pilnībā.
- Glazūrai puto sviestu mikserī, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un kakao, pa starpām pievieno arī pienu.
- Pievieno vanilīnu un saputo vienmērīgu masu.
- Ņem vienu biskvītu, pārklāj ar glazūru, liek virsū otru biskvītu.
- Nedaudz piespiež klāt vienu otram un noklāj ar glazūru gan virsmu, gan arī apsmērē malas.
- Rotā ar šokolādes konfektēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!