Šokolādes torte

Šokolādes torte Foto: Šokolādes torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes cukura
  • 1,75 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes kakao
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • 2 tējkarotes vanilīna
  • 1 glāze vāroša ūdens

Glazūrai:

  • 85 g sviesta
  • 2,6 glāzes pūdercukura
  • 1/2 glāzes kakao pulvera
  • 1/3 glāzes piena
  • 1 tējkarote vanilīna
  • šokolādes konfektes - rotājumam

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Divas formas ar diametru 20 cm ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
  3. Sajauc cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli un liek putojamā traukā.
  4. Pievieno olu, pienu, eļļu un vanilīnu. Visu puto ar nelielu miksera ātrumu apmēram 2 minūtes.
  5. Pievieno karstu ūdeni un saputo vēlreiz. Mīkla būs šķidra.
  6. Mīklu ielej formās un cep biskvītus 30 - 35 minūtes, gatavību pārbaudot ar zobu bakstāmo kociņu.
  7. Atdzesē 10 minūtes un izņem no formām, tad atdzesē pilnībā.
  8. Glazūrai puto sviestu mikserī, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un kakao, pa starpām pievieno arī pienu.
  9. Pievieno vanilīnu un saputo vienmērīgu masu.
  10. Ņem vienu biskvītu, pārklāj ar glazūru, liek virsū otru biskvītu.
  11. Nedaudz piespiež klāt vienu otram un noklāj ar glazūru gan virsmu, gan arī apsmērē malas.
  12. Rotā ar šokolādes konfektēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes