Sastāvdaļas
Šokolādes kārtai:
- 250 g tumšās šokolādes
- 170 g sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 5 ēdamkarotes miltu
- 3 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
Banānu - biezpiena kārtai:
- 200 g biezpiena
- 2 olas
- 2 banāni
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Izkausē šokolādi un sviestu ūdens peldē.
- Cukuru un olas ar elektrisko putotāju kuļ aptuveni 5 minūtes.
- Sajauc miltus un kakao pulveri.
- Izkausētās šokolādes masu pievieno olām un rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno miltu maisījumu un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Banānu - biezpiena kārta: Biezpienu, olas, cukuru un banānus sajauc virtuves kombainā līdz masa kļūst viendabīga.
- Ieklāj kūkas formā cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Ieklāj 1/3 šokolādes masas formas pamatnē, atstājot dažus brīvus laukumus.
- Nevienmērīgi pāri klāj 1/3 biezpiena masas un ar irbulīti veido stīgas, nedaudz sajaucot ar šokolādes kārtu.
- Atlikušos slāņus veido tieši tāpat.
- Kad visas kārtas izveidotas, liek kūku cepties 175°C temperatūrā 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!