Šokolādes – biezpiena kūka ar banāniem

Šokolādes – biezpiena kūka ar banāniem Foto: Šokolādes – biezpiena kūka ar banāniem

Sastāvdaļas

Šokolādes kārtai:

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 170 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura

Banānu - biezpiena kārtai:

  • 200 g biezpiena
  • 2 olas
  • 2 banāni
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Izkausē šokolādi un sviestu ūdens peldē.
  2. Cukuru un olas ar elektrisko putotāju kuļ aptuveni 5 minūtes.
  3. Sajauc miltus un kakao pulveri.
  4. Izkausētās šokolādes masu pievieno olām un rūpīgi samaisa.
  5. Tad pievieno miltu maisījumu un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
  6. Banānu - biezpiena kārta: Biezpienu, olas, cukuru un banānus sajauc virtuves kombainā līdz masa kļūst viendabīga.
  7. Ieklāj kūkas formā cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  8. Ieklāj 1/3 šokolādes masas formas pamatnē, atstājot dažus brīvus laukumus.
  9. Nevienmērīgi pāri klāj 1/3 biezpiena masas un ar irbulīti veido stīgas, nedaudz sajaucot ar šokolādes kārtu.
  10. Atlikušos slāņus veido tieši tāpat.
  11. Kad visas kārtas izveidotas, liek kūku cepties 175°C temperatūrā 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes