Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 300 g sviesta
- 200 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- bezē cepumi ar riekstiem
- 50 g sviesta (formas ieziešanai)
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo.
- Atsevišķā bļodiņā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls.
- Olu dzeltenumu masai pievieno 1/3 olu baltumu masu un rūpīgi iecilā to.
- Tad pakāpeniski pievieno atlikušo olu baltumu masu un visu rūpīgi samaisa.
- Pakāpeniski, vairākās kārtās, pievieno miltus, pēc katras reizes rūpīgi samaisot.
- Kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj sagatavoto mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu ar cukuru, pievieno kakao pulveri.
- Krēmu klāj pār pamata biskvītu, pārkaisa ar daļu sadrupinātiem bezē cepumiem.
- Klāj otru biskvītu pāri, pārklāj ar ar atlikušo krēma daudzumu un dekorē ar atlikušajiem bezē cepumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!