Šokolādes – bezē torte ar sviesta krēmu

Šokolādes – bezē torte ar sviesta krēmu Foto: Šokolādes – bezē torte ar sviesta krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa sāls
Krēmam:
  • 300 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • bezē cepumi ar riekstiem
  • 50 g sviesta (formas ieziešanai)

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo.
  2. Atsevišķā bļodiņā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls.
  3. Olu dzeltenumu masai pievieno 1/3 olu baltumu masu un rūpīgi iecilā to.
  4. Tad pakāpeniski pievieno atlikušo olu baltumu masu un visu rūpīgi samaisa.
  5. Pakāpeniski, vairākās kārtās, pievieno miltus, pēc katras reizes rūpīgi samaisot.
  6. Kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj sagatavoto mīklu.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu ar cukuru, pievieno kakao pulveri.
  10. Krēmu klāj pār pamata biskvītu, pārkaisa ar daļu sadrupinātiem bezē cepumiem.
  11. Klāj otru biskvītu pāri, pārklāj ar ar atlikušo krēma daudzumu un dekorē ar atlikušajiem bezē cepumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes