Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 300 g miltu
- 75 g sviesta
- 1 ola
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes 15% skāba krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 g vanilīna
Pudiņa krēmam:
- 1 ola
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 100 g piena šokolādes
- 600 g piena
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes cukura
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, olām un vanilīnu.
- Pievieno krējumu, miltus un cepamo pulveri. Samīca mīklu. Ja nepieciešams - pievieno vēl miltus.
- Mīklu sadala 5 vienādās daļās. Katru daļu plāni izveltnē.
- Ar šķīvja palīdzību izgriež apļus ar 20 cm diametru. Liek uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Mīklas apļus sadursta ar dakšiņu un cep 200°C temperatūrā apmēram 8 minūtes, līdz biskvīti zeltaini.
- Biskvītus saliek vienu uz otra.
- Gatavo krēmu.
- Katliņā sajauc cukuru, olu un kakao, izveidosies bieza masa. Pievieno 400 g piena un liek uz vidējas uguns.
- Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, izkausē to masā.
- Vāra nepārtraukti maisot līdz pirmajām vārīšanās pazīmēm. Svarīgi ir maisīt, ieteicams ar koka karoti.
- Atlikušajā pienā iemaisa kartupeļu cieti un lej to šokolādes masā, maisot.
- Masa sabiezēs, kļūs viskoza un staipīga.
- Krēmu nedaudz atdzesē, dažas reizes apmaisot un vēl diezgan siltu uzsmērē biskvītiem.
- Krēmu nedrīkst atdzesēt pilnībā, jo tad tas kļūs ļoti biezs. Biskvītus arī pilnībā neatdzesē, lai tie ir silti.
- Uz katra biskvīta liek 2,5 - 3 karotes krēma.
- Pēdējā kārta būs biskvīta kārta, un tādu torti atstāj istabas temperatūrā uz 3 - 4 stundām.
- Pēc tam liek uz nakti ledusskapī.
- Gatavo glazūru. Katliņā sajauc kakao, cukuru, sviestu un krējumu. Vāra uz vidējas uguns līdz masa viendabīga.
- Nedaudz atdzesē un pārklāj ar to torti.
- Izkausē 100 g šokolādes, uzsmērē to uz folija un sasaldē. Pēc tam atdala gabaliņus un ar tiem rotā torti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!