Siļķe kažokā - rulete

Siļķe kažokā - rulete Foto: Siļķe kažokā - rulete

Sastāvdaļas

  • 4 ar visu mizu vārītas bietes
  • 4 ar visu mizu vārīti burkāni
  • 2-3 ar visu mizu vārīti kartupeļi
  • 2 vārītas olas
  • 1 vidēja lieluma siļķe
  • 1 neliels sīpols
  • 100 g majonēzes
  • sāls

Pagatavošana

  1. Visiem dārzeņiem jābūt izvārītiem jau iepriekš, jo tiem jābūt atdzesētiem 2-3 stundas ledusskapī.
  2. Atdala siļķes fileju, izņem asakas un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sīpolu sīki sakapā un samaisa ar siļķes gabaliņiem.
  4. Bietes, burkānus, kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
  5. Olas noloba un sarīvē uz smalkās rīves.
  6. Sarīvētām bietēm nospiež lieko sulu un liek kārtā uz pārtikas plēves.
  7. Bietēm uzber sāli, uzklāj plēvi un nospiež.
  8. Bietēm virsū liek burkānus - burkānu kārtai jābūt plānākai, kā biešu.
  9. Burkāniem uzber sāli, uzklāj plēvi, uzklāj majonēzi.
  10. Burkāniem virsū liek kartupeļu kārtu - tai jābūt plānākai, kā burkānu.
  11. Kartupeļu kārtai uzber sāli, uzklāj plēvi un uzklāj majonēzi.
  12. Kartupeļiem virsū liek olu kārtu, arī tai jābūt plānākai kā kartupeļu.
  13. Olām uzber sāli, uzklāj plēvi, uzklāj majonēzi.
  14. Olām virsū liek siļķes gabaliņus ar sīpoliem.
  15. Visas kārtas satin ruletē, galus aizspiež.
  16. Ruleti liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām, bet vislabāk uz nakti.
  17. Ruleti liek pasniegšanas traukā, uzmanīgi izņem plēves.
  18. Rotā pēc vēlēšanās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes