Sastāvdaļas
- 4 ar visu mizu vārītas bietes
- 4 ar visu mizu vārīti burkāni
- 2-3 ar visu mizu vārīti kartupeļi
- 2 vārītas olas
- 1 vidēja lieluma siļķe
- 1 neliels sīpols
- 100 g majonēzes
- sāls
Pagatavošana
- Visiem dārzeņiem jābūt izvārītiem jau iepriekš, jo tiem jābūt atdzesētiem 2-3 stundas ledusskapī.
- Atdala siļķes fileju, izņem asakas un sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolu sīki sakapā un samaisa ar siļķes gabaliņiem.
- Bietes, burkānus, kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
- Olas noloba un sarīvē uz smalkās rīves.
- Sarīvētām bietēm nospiež lieko sulu un liek kārtā uz pārtikas plēves.
- Bietēm uzber sāli, uzklāj plēvi un nospiež.
- Bietēm virsū liek burkānus - burkānu kārtai jābūt plānākai, kā biešu.
- Burkāniem uzber sāli, uzklāj plēvi, uzklāj majonēzi.
- Burkāniem virsū liek kartupeļu kārtu - tai jābūt plānākai, kā burkānu.
- Kartupeļu kārtai uzber sāli, uzklāj plēvi un uzklāj majonēzi.
- Kartupeļiem virsū liek olu kārtu, arī tai jābūt plānākai kā kartupeļu.
- Olām uzber sāli, uzklāj plēvi, uzklāj majonēzi.
- Olām virsū liek siļķes gabaliņus ar sīpoliem.
- Visas kārtas satin ruletē, galus aizspiež.
- Ruleti liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām, bet vislabāk uz nakti.
- Ruleti liek pasniegšanas traukā, uzmanīgi izņem plēves.
- Rotā pēc vēlēšanās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!