Sēņu un fenheļa sacepums

Sēņu un fenheļa sacepums Foto: Sēņu un fenheļa sacepums

Sastāvdaļas

  • 2 fenheļi
  • 1 l ūdens
  • 1 tējkarote veselu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 lauru lapas
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 300 g sēņu
  • 1 ēdamkarote margarīna
  • 100 g saldā krējumu
  • 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
  • 40 - 80 rīvēta siera

Pagatavošana

  1. Noskalo fenheļus un gareniski sagriež četrās daļās.
  2. Uzvāra ūdeni, melnos piparus, etiķi, sāli un lauru lapas. Pievieno fenheļus un vāra apmēram 15 minūtes, līdz tie gatavi.
  3. Nomizo sasmalcina sīpolu un ķiploku. Notīra un, ja vajadzīgs, apstrādā sēnes. Sagriež mazos gabaliņos.
  4. Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apcep sīpolus un sēnes, neapbrūnina. Pievieno krējumu, citrona sulu un apmēram 100 g fenheļu buljona.
  5. Dažas mērci vāra uz lēnas uguns. Fenheļus ar putu karoti izceļ no buljona un liek ieziestā cepamajā traukā.
  6. Virsū liek sēņu mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.
  7. Ēdienu cep cepeškrāsnī 225°C temperatūrā, apmēram 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes