Sastāvdaļas
- 2 fenheļi
- 1 l ūdens
- 1 tējkarote veselu melno piparu
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 tējkarote sāls
- 2 lauru lapas
- 1 sīpols
- 1 ķiploku daiviņa
- 300 g sēņu
- 1 ēdamkarote margarīna
- 100 g saldā krējumu
- 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
- 40 - 80 rīvēta siera
Pagatavošana
- Noskalo fenheļus un gareniski sagriež četrās daļās.
- Uzvāra ūdeni, melnos piparus, etiķi, sāli un lauru lapas. Pievieno fenheļus un vāra apmēram 15 minūtes, līdz tie gatavi.
- Nomizo sasmalcina sīpolu un ķiploku. Notīra un, ja vajadzīgs, apstrādā sēnes. Sagriež mazos gabaliņos.
- Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apcep sīpolus un sēnes, neapbrūnina. Pievieno krējumu, citrona sulu un apmēram 100 g fenheļu buljona.
- Dažas mērci vāra uz lēnas uguns. Fenheļus ar putu karoti izceļ no buljona un liek ieziestā cepamajā traukā.
- Virsū liek sēņu mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Ēdienu cep cepeškrāsnī 225°C temperatūrā, apmēram 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!