Selgas cepumu siera kūka ar marakujas krēmu

Selgas cepumu siera kūka ar marakujas krēmu Foto: Selgas cepumu siera kūka ar marakujas krēmu

Sastāvdaļas

  • 200 g Selgas klasiskie cepumi
  • 100 g kausēta sviesta

Kūkai:

  • 800 g krēmsiers "Philadelphia"
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 olas + 1 olas dzeltenums
  • 1/2 citrona sula
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • vanilīns

Virsai:

  • 100 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 100 g marakujas biezeņa
  • nepilna tējkarote želatīna

Pagatavošana

  1. Gatavo masu: krēmsieru mazliet paputo ar mikseri, pievieno cukuru, olas, viegli pakuļ, pievieno skābo krējumu un pa vienai karotei miltu.
  2. Beigās pievieno citronu sulu, vēl reizi izmaisa.
  3. Pārlej cepumu kārtai.
  4. Cep pirmās 10 min 200°C, tad samazina temperatūru uz 110°C un cep vēl 45 min.
  5. Izcep kūku, atdzesē uz nakti, liek ledusskapī uz 2 stundām.
  6. Gatavo virskārtu - saputo saldo krējumu ar pūdercukuru līdz stingrām putām, pievieno sulu, iemaisa izkausēto želatīnu, pārlej un izlīdzina kūkas virsu.
  7. Liek ledusskapī. Ja vairāk vēlas skābumu (tad nav nepieciešama ogu mērcīte), kūku vēl var papildināt ar marakujas želeju.
  8. Uzbriedina apmēram tējkaroti želatīna aukstā ūdenī, marakujas biezenim mazliet pievieno cukuru pēc garšas, iemaisa izšķīdināto želatīnu.
  9. Kūkai apliek acetāta lentu (apmales lente kūkām), pārlej ar želeju, liek ledusskapī. Dekorē.

Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.

Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes