Šampinjonu krēmzupa

Šampinjonu krēmzupa Foto: Šampinjonu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 750 g šampinjonu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 l gaļas buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes heresa vai portvīna
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēnes sīki sagriež, liek zupas katliņā un apcep sviestā.
  2. Pārkaisa ar miltiem un rūpīgi samaisa.
  3. Pamazām pievieno buljonu un vāra apmēram 10 minūtes.
  4. Pievieno saldo krējumu.
  5. Papildina ar heresu vai portvīnu.
  6. Pieliek sāli un piparus pēc garšās.

Krēmzupu pasniedz karstu ar svaigu maizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes