Sastāvdaļas
- glāze sausu pupiņu
- 1 sīpols
- 1 liela ķiploku daiviņa
- 1 burkāns
- 1 saldā paprika
- selerijas kāts
- kārba smalcinātu tomātu
- mazās desiņas
Pagatavošana
- Pupiņas izvāra mīkstas.
- Sasmalcinātu sīpolu apcep olīveļļā, ber katlā, tad apcep burkānu, beidzot saldo papriku un seleriju.
- Pielej 2 l buljona. Vāra 20 minūtes.
- Pieliek sasmalcināto tomātu bundžu, sagrieztās desiņas un pupiņas.
- Vāra vēl 5 min, tad pieber svaigus pētersīļus, uzliek vāku un nogriež karstumu.
- Pasniedz ar skābo krējumu un grauzdiņiem.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!