Sastāvdaļas
- 400 g sviesta
- 1 l piena
- 1 tējkarote sāls
- kardamons
- 1 glāze cukura
- 1 paciņa rauga
- milti pēc vajadzības
Pagatavošana
- Uz mīklas dēļa izsijā nedaudz miltu, virsū uzliek sviestu un ar lielu nazi kapā, līdz sviests sadalās kafijas pupiņu lieluma gabaliņos.
- Pienu uzsilda, pieber sāli, cukuru, saberztu kardamonu un raugu.
- Kad cukurs izšķīdis, ber klāt miltus un sakapāto sviestu.
- Ar karoti maisot, iejauc pamīkstu mīklu.
- Sviesta kunkulīšus nav jacenšas samīcīt, gluži otrādi - sviestam jāpaliek gabaliņos.
- Tā sastrādātu mīklu liek vēsās telpās uzrūgt apmēram 1 stundu.
- No šādas mīklas gatavo kafijas maizītes, plātsmaizes, bet, ja pieliek rozīnes un olu dzeltenumus, var cept kliņģeri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!