Sastāvdaļas
- 300 g zaļo pākšu pupiņu
- 50 g caurauguša, kūpināta speķa
- 250 g tomātu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 30 g šķiņķa
- pētersīļu zaļumi
- speķi
- sāls
Pagatavošana
- Pupiņas nomazgā un sagriež 3 - 4 cm garos gabalos.
- Speķi sagriež gabaliņos un viegli apcep. Pieliek pupiņas un sautē apmēram 10 minūtes.
- Tomātus applaucē verdošā ūdenī, novelk miziņu, sagriež.
- Šķiņķi apcep sviestā, pievieno tomātus un sautē 5 minūtes.
- Tomātus pieliek pie pupiņam un sautē vel 5-10 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pieliek sāli un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!