Piparmētru siera kūka „Zebra”

Piparmētru siera kūka „Zebra” Foto: Piparmētru siera kūka „Zebra”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 paciņas šokolādes cepumu (Selgas)
  • 3 ēdamkarotes kausēta sviesta

Pildījumam:

  • 1 kātiņš svaigas piparmētras
  • 1/4 glāzes trekna saldā krējuma
  • 700 g krēmveida siera (klasiskā, istabas temperatūrā)
  • 2 pilieni zaļās pārtikas krāsvielas
  • 1 glāze cukura
  • 1,5 glāzes skābā krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 1,5 tējk. piparmētras ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes viskija

Glazūrai:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Blenderī sasmalcina cepumus.
  3. Sasmalcinātos cepumus sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  4. Veidni ieeļļo, lej tajā mīklu un izlīdzina.
  5. Cep 10 minūtes.
  6. Veidni izņem no krāsns, atdzesē.
  7. Krāsns temperatūru samazina uz 150 grādiem.
  8. Piparmētru kātiņam noņem lapiņas.
  9. Piparmētru lapiņas sasmalcina blenderī, pievieno saldo krējumu un sakuļ.
  10. Piepilina zaļo pārtikas krāsvielu, sakuļ, un noliek malā.
  11. Ar mikseri sakuļ skābo krējumu, krēmveida sieru, cukuru - pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus(pēc katras olu dzeltenumu pievienošanas - sakuļ).
  12. Pievieno piparmētru ekstraktu un viskiju, kārtīgi sakuļ.
  13. Krēmu sadala divās daļās, divos atsevišķos traukos - vienā traukā, krēmam pievieno piparmētru maisījumu ar saldo krējumu, otru atstāj kā ir.
  14. Veidnē, kur stāv biskvīts, klāj vienu glāzi baltā krēma, virsū liek vienu glāzi zaļā krēma - vidū baltajam krēmam.
  15. Virsū zaļajam krēmam liek 3/4 glāzes baltā krēma, tad 3/4 glāzes zaļā krēma.
  16. Tad 1/2 glāzes baltā krēma, virsū 1/2 glāzes zaļā krēma.
  17. Tad atkal 1/4 glāzes baltā, virsū 1/4 glāzes zaļā krēma.
  18. Nobeigumā - 2 ēdamkarotes baltā krēma un virsū 2 ēdamkarotes zaļā krēma.
  19. Veidni cieši ietin folijā, liek lielākā veidnē ar karstu ūdeni.
  20. Cep 45 minūtes.
  21. Abas veidnes atdzesē 15 minūtes, tad izņem ietīto veidni un noņem foliju (kūku neizņem no veidnes).
  22. Gatavo glazūru - sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru - vienmērīgi noklāj kūkas virsmu.
  23. Liek krāsnī uz 10 minūtēm.
  24. Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī uz 4 stundām, bet labāk uz nakti.
  25. Ar asu nazi velk gar veidnes malām, uzmanīgi kūku izņem no veidnes.
  26. Kūku rotā ar piparmētru zariņiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes