Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 paciņas šokolādes cepumu (Selgas)
- 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
Pildījumam:
- 1 kātiņš svaigas piparmētras
- 1/4 glāzes trekna saldā krējuma
- 700 g krēmveida siera (klasiskā, istabas temperatūrā)
- 2 pilieni zaļās pārtikas krāsvielas
- 1 glāze cukura
- 1,5 glāzes skābā krējuma
- 6 olu dzeltenumi
- 1,5 tējk. piparmētras ekstrakta
- 2 ēdamkarotes viskija
Glazūrai:
- 1 glāze skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Blenderī sasmalcina cepumus.
- Sasmalcinātos cepumus sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Veidni ieeļļo, lej tajā mīklu un izlīdzina.
- Cep 10 minūtes.
- Veidni izņem no krāsns, atdzesē.
- Krāsns temperatūru samazina uz 150 grādiem.
- Piparmētru kātiņam noņem lapiņas.
- Piparmētru lapiņas sasmalcina blenderī, pievieno saldo krējumu un sakuļ.
- Piepilina zaļo pārtikas krāsvielu, sakuļ, un noliek malā.
- Ar mikseri sakuļ skābo krējumu, krēmveida sieru, cukuru - pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus(pēc katras olu dzeltenumu pievienošanas - sakuļ).
- Pievieno piparmētru ekstraktu un viskiju, kārtīgi sakuļ.
- Krēmu sadala divās daļās, divos atsevišķos traukos - vienā traukā, krēmam pievieno piparmētru maisījumu ar saldo krējumu, otru atstāj kā ir.
- Veidnē, kur stāv biskvīts, klāj vienu glāzi baltā krēma, virsū liek vienu glāzi zaļā krēma - vidū baltajam krēmam.
- Virsū zaļajam krēmam liek 3/4 glāzes baltā krēma, tad 3/4 glāzes zaļā krēma.
- Tad 1/2 glāzes baltā krēma, virsū 1/2 glāzes zaļā krēma.
- Tad atkal 1/4 glāzes baltā, virsū 1/4 glāzes zaļā krēma.
- Nobeigumā - 2 ēdamkarotes baltā krēma un virsū 2 ēdamkarotes zaļā krēma.
- Veidni cieši ietin folijā, liek lielākā veidnē ar karstu ūdeni.
- Cep 45 minūtes.
- Abas veidnes atdzesē 15 minūtes, tad izņem ietīto veidni un noņem foliju (kūku neizņem no veidnes).
- Gatavo glazūru - sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru - vienmērīgi noklāj kūkas virsmu.
- Liek krāsnī uz 10 minūtēm.
- Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī uz 4 stundām, bet labāk uz nakti.
- Ar asu nazi velk gar veidnes malām, uzmanīgi kūku izņem no veidnes.
- Kūku rotā ar piparmētru zariņiem un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!