Sastāvdaļas
„Burkāniem”:
- 500 g kārtainās mīklas
- burkānu sula, samaisīta ar tomātu pastu
Salātiem:
- 2 vistu krūtiņas
- 2 svaigi gurķi
- 2 olas
- 1 sīpols
- dilles
- majonēze
- pētersīļi rotāšanai
Pagatavošana
- Mīklu izrullē, sagriež 1 cm platās sloksnēs.
- No stingra kartona pagatavo konusa formu, uztin uz tās mīklas sloksnes, izveidojot "burkānu".
- Mīklas "burkānus" liek ietaukotā veidnē, uzklāj burkānu sulas maisījumu, cep sakarsētā krāsnī, kamēr gatavi.
- Gatavo salātus - olas cieti izvāra, sarīvē uz rupjās rīves.
- Gurķus sarīvē.
- Vistu krūtiņas izvāra, sadala gabaliņos.
- Sīpolu un dilles sakapā.
- Salātu sastāvdaļas samaisa, pieber sāli, piparus, uzlej majonēzi.
- Salātus liek konditorejas maisiņā vai polietilēna maisiņā, kam nogriezts stūrītis un iepilda atdzesētos mīklas "burkānos".
- "Burkānus" rotā ar pētersīļiem, izveidojot "lapiņas".
- "Burkānus" var pildīt ar jebkādiem salātiem pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!