Piena vai saldā krējuma pankūkas ar zemeņu ievārījumu

Piena vai saldā krējuma pankūkas ar zemeņu ievārījumu Foto: Piena vai saldā krējuma pankūkas

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 500 g piena vai saldā krējuma
  • 2 olas
  • 1-2 ēdamkarotes smalkā cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 3-4 ēdamkarotes sviesta
  • 5-6 ēdamkarotes zemeņu ievārījuma
  • 1-2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Katlā ielej olas, pieber cukuru, sāli, maisījumu labi sakuļ ar putojamo slotiņu, pielej puse normas piena vai saldā krējuma, pieber kviešu miltus rūpīgi izmaisa ar putojamo slotiņu, līdz rodas viendabīga masa.
  2. Pēc tam pielej atlikušo pienu vai saldo krējumu, vēlreiz izmaisa un izkāš caur smalku sietiņu.
  3. Gatavai mīklai jābūt šķidra krējuma konsistencē.
  4. Dzelzs vai čuguna pannu, kurai ir garš rokturis un 20-25 cm diametrs, vispirms labi sakarsē un ieziež ar taukiem.
  5. Uzlej uz pannas vienu porciju mīklas un, ātri noliecot pannu dažādos virzienos, ļauj vienveidīgi izplūst uz pannas 3 mm plānā kārtā, tad mīklu apbrūnina.
  6. Pēc tam pannu noņem no uguns un apgāz uz tīra koka galda vai uz speciāla koka dēļa.
  7. Apcepto pankūku var uzmanīgi noņem no pannas arī neapgāžot pannu, bet tāda gadījumā jārīkojas tā lai pankūku nepārplēstu. Gatavās pankūkas drīkst izlīdzināt tikai tad, kad tās ir mazliet atdzisušas.
  8. Uz pankūkas apceptās puses uzliek ievārīju un pankūku saritina tāpat kā tīteņus - plānu taisnstūra pīrādziņu veidā.
  9. Pirms pasniegšanas pankūkas uzliek uz sakarsētas pannas, kas ieziesta ar taukiem.
  10. Pankūkas liek ar locījuma vietu uz leju, apcepot vispirms vienu pusi, pēc tam otru pusi.
  11. Pasniedz pa 2 līdz 3 pankūkām vienā porcijā, pārlej ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes