Baltmaizes-ābolu sacepums

Baltmaizes-ābolu sacepums Foto: Baltmaizes-ābolu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 kukulis baltmaizes
  • 500 g saldskābu ābolu
  • 3 glāzes piena
  • 1 ola
  • 3/4 glāzes cukura
  • 100 g sviesta
  • kanēlis vai citrona miziņa

Pagatavošana

  1. Baltmaizes kukulim nogriež garozu un mīkstumu sagriež šķēlēs.
  2. Veidni ieziež ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi.
  3. Baltmaizes šķēles vispirms apmērcē pienā, tad sakārto citu pie citas veidne.
  4. Uzliek sarīvētus vai šķēlītēs sagrieztus ābolus, kas samaisīti ar cukuru un kanēli vai sarīvētu citrona miziņu, pārliek ar sviesta piciņām, virsu atkal liek piena apmērcētas baltmaizes šķēles.
  5. Olu sakuļ ar vienu glāzi piena, pārlej baltmaizei, pārliek ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi.
  6. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes aizvākotā, bet pēdējās 20 minūtes vaļējā veidnē.
  7. Pasniedz siltu ar pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes