Sastāvdaļas
- 1 kukulis baltmaizes
- 500 g saldskābu ābolu
- 3 glāzes piena
- 1 ola
- 3/4 glāzes cukura
- 100 g sviesta
- kanēlis vai citrona miziņa
Pagatavošana
- Baltmaizes kukulim nogriež garozu un mīkstumu sagriež šķēlēs.
- Veidni ieziež ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi.
- Baltmaizes šķēles vispirms apmērcē pienā, tad sakārto citu pie citas veidne.
- Uzliek sarīvētus vai šķēlītēs sagrieztus ābolus, kas samaisīti ar cukuru un kanēli vai sarīvētu citrona miziņu, pārliek ar sviesta piciņām, virsu atkal liek piena apmērcētas baltmaizes šķēles.
- Olu sakuļ ar vienu glāzi piena, pārlej baltmaizei, pārliek ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi.
- Cep cepeškrāsnī 30 minūtes aizvākotā, bet pēdējās 20 minūtes vaļējā veidnē.
- Pasniedz siltu ar pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!