Pannā cepta torte ar iebiezināto pienu

Pannā cepta torte ar iebiezināto pienu Foto: Pannā cepta torte ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Biskvītiem:

  • 600 g miltu
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 750 ml piena
  • 200 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 12 g vaniļas cukura
  • 1/2 glāzes riekstu

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - dziļā bļodā lej iebiezināto pienu, olu, izsijātus miltus ar cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.
  2. Mīklu sadala 8 vienādās daļās.
  3. Katru mīklas daļu izrullē apaļu.
  4. Biskvītus cep sausā, sakarsētā pannā, no abām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini.
  5. Gatavus biskvītus atdzesē, aplīdzina malas, biskvītu atgriezumi noderēs tortes apkaisīšanai.
  6. Gatavo krēmu - katlā lej pienu, pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus.
  7. Visu samaisa ar putojamo slotiņu, liek uz uguns, pastāvīgi maisot, uzvāra.
  8. Turpina vārīt, aptuveni 5 minūtes, kamēr sabiezē, tad noņem no uguns.
  9. Karstā krēmā lej izkausētu sviestu, sakuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
  10. Starp biskvītiem klāj siltu krēmu.
  11. Biskvītu atgriezumus sasmalcina ar riekstiem.
  12. Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar biskvītu un riekstu drupačām.
  13. Torti liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes