Sastāvdaļas
Biskvītiem:
- 600 g miltu
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 ola
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 750 ml piena
- 200 g sviesta
- 300 g cukura
- 2 olas
- 5 ēdamkarotes miltu
- 12 g vaniļas cukura
- 1/2 glāzes riekstu
Pagatavošana
- Gatavo biskvītus - dziļā bļodā lej iebiezināto pienu, olu, izsijātus miltus ar cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.
- Mīklu sadala 8 vienādās daļās.
- Katru mīklas daļu izrullē apaļu.
- Biskvītus cep sausā, sakarsētā pannā, no abām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Gatavus biskvītus atdzesē, aplīdzina malas, biskvītu atgriezumi noderēs tortes apkaisīšanai.
- Gatavo krēmu - katlā lej pienu, pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus.
- Visu samaisa ar putojamo slotiņu, liek uz uguns, pastāvīgi maisot, uzvāra.
- Turpina vārīt, aptuveni 5 minūtes, kamēr sabiezē, tad noņem no uguns.
- Karstā krēmā lej izkausētu sviestu, sakuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
- Starp biskvītiem klāj siltu krēmu.
- Biskvītu atgriezumus sasmalcina ar riekstiem.
- Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar biskvītu un riekstu drupačām.
- Torti liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!