Pankūku un biezpiena kūka

Pankūku un biezpiena kūka Foto: Pankūku un biezpiena kūka

Sastāvdaļas

Pankūkām:

  • 1 1/2 glāzes piena
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 2 olas
  • sāls
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • tauki
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pildījumam:

  • 600 g saldo biezpiena sieriņu
  • 4 olas

Pagatavošana

  1. Mīklai olas sakuļ, pievieno nedaudz piena, sali, cukuru, miltus, pamatīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu, tad pa daļām pievieno pārējo pienu, lai izveidotos vienmērīga pašķidra mīkla. 
  2. Pannu pārziež ar taukiem un cep lielās plānās pankūkās (no abām pusēm). 
  3. Sagatavota veidnē liek kārtām plānās pankūkas un saldo biezpiena masu (biezpienam pievieno 4 sakultas olas). 
  4. Virsējā kārtā jābūt biezpienam. 
  5. Pārliek ar sviesta piciņām, cep cepeškrāsnī 30 minūtes. 
  6. Pasniedz ar ogu mērci.

    Saldos sieriņus var aizstāt ar ķimeņu sieriņiem, kuriem tāpat pieliek olas. Tad sacepumu pasniedz ar krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes