Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 1 1/2 glāzes piena
- 1 glāze kviešu miltu
- 2 olas
- sāls
- 1/2 tējkarotes cukura
- tauki
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
- 600 g saldo biezpiena sieriņu
- 4 olas
Pagatavošana
- Mīklai olas sakuļ, pievieno nedaudz piena, sali, cukuru, miltus, pamatīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu, tad pa daļām pievieno pārējo pienu, lai izveidotos vienmērīga pašķidra mīkla.
- Pannu pārziež ar taukiem un cep lielās plānās pankūkās (no abām pusēm).
- Sagatavota veidnē liek kārtām plānās pankūkas un saldo biezpiena masu (biezpienam pievieno 4 sakultas olas).
- Virsējā kārtā jābūt biezpienam.
- Pārliek ar sviesta piciņām, cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
- Pasniedz ar ogu mērci.
Saldos sieriņus var aizstāt ar ķimeņu sieriņiem, kuriem tāpat pieliek olas. Tad sacepumu pasniedz ar krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!