Olu sacepums ar sēnēm

Olu sacepums ar sēnēm Foto: Olu sacepums ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 6 ēdamkarotes piena
  • 50 g saldā krējuma
  • 150 g sēņu
  • 50 g rīvmaizes
  • 75 g sīpolu
  • 100 g sviesta
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar pienu un saldo krējumu.
  2. Olu baltumus saputo ar nedaudz sāls un iecilā sakultajā olu masa.
  3. Sēnes nomazgā, notīra un sagriež plānās šķēlītēs, sīpolus sagriež sīkos salmiņos, visu liek uz pannas sakarsētā sviestā un lēnas uguns sacep, pievienojot sali un piparus.
  4. Sacepto masu un rīvmaizi pievieno olu masai, samaisa, lej ar sviestu ieziesta veidnē un cep cepeškrāsnī, līdz virspuse izveidojas gaiši dzeltena kārtiņa.
  5. Gatavu izliek uz šķīvjiem un pasniedz ar svaigu tomātu salātiem vai ar tomātu majonēzes mērci.
  6. Mērci pasniedz atsevišķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes