Sastāvdaļas
- 1 kg nēģu
- 1 puravs
- 2 šalotes sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 200 g cūkas krūtiņa
- sāls
- lauru lapa
- timiāns
- 500 ml sauss sarkanvīns
- 50 ml konjaks
- 2 tējkarotes miltu
Pagatavošana
- Nēģiem nogriež astes galu, notecina asinis un asinis saglabā.
- Uz īsu brīdi iemērc nēģus verdošā ūdenī un izvelk ārā, noberž gļotas ar sāli. Cūkas krūtiņu smalki sagriež un liek pannā sautēties.
- Puravu un šalotes sīpolus sagriež salmiņos un kopā ar krūtiņu sautē līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un apcep vēl minūti.
- Pielej sarkanvīnu, pievieno timiānu un lauru lapu un uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
- Nēģus sagriež 5 cm gabalos, atgriež vēderu un iztīra no asinīm un iekšām ja tādas redz.
- Karstā pannā ielej mazliet eļļas un nēģu gabalus no abām pusēm apbrūnina. Liek tos iekšā sarkanvīna mērcē.
- Asinis sajauc ar miltiem un pārlej pāri nēģiem, bet nemaisa.
- Uz lēnas uguns turpina sautēt vēl 15 min. Noņem no uguns un ļauj katlā atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!