Nēģi franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg nēģu
  • 1 puravs
  • 2 šalotes sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 200 g cūkas krūtiņa
  • sāls
  • lauru lapa
  • timiāns
  • 500 ml sauss sarkanvīns
  • 50 ml konjaks
  • 2 tējkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Nēģiem nogriež astes galu, notecina asinis un asinis saglabā.
  2. Uz īsu brīdi iemērc nēģus verdošā ūdenī un izvelk ārā, noberž gļotas ar sāli. Cūkas krūtiņu smalki sagriež un liek pannā sautēties.
  3. Puravu un šalotes sīpolus sagriež salmiņos un kopā ar krūtiņu sautē līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un apcep vēl minūti.
  4. Pielej sarkanvīnu, pievieno timiānu un lauru lapu un uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
  5. Nēģus sagriež 5 cm gabalos, atgriež vēderu un iztīra no asinīm un iekšām ja tādas redz.
  6. Karstā pannā ielej mazliet eļļas un nēģu gabalus no abām pusēm apbrūnina. Liek tos iekšā sarkanvīna mērcē.
  7. Asinis sajauc ar miltiem un pārlej pāri nēģiem, bet nemaisa.
  8. Uz lēnas uguns turpina sautēt vēl 15 min. Noņem no uguns un ļauj katlā atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes