Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 100 g pūdercukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1/2 citrona (rīvēta miziņa)
- 70 ml kausēta sviesta
- 100 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Skābā krējuma krēms:
- 1 gab medus- vai cukurmelones
- 250 g skāba krējuma
- 90 g pūdercukurs
- 1 citrona (sula)
- 5 loksnes želatīna
- 250 g saldā krējuma
Rotāšanai:
- 50 g aprikožu ievārījumu
- 1 gab. melones (medus vai cukur-melone)
- 1 iepakojums želejas tortes pārklāšanai (gaiša)
Pagatavošana
- Tortes formu (24 cm) izsmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai (abpusējo karsēšanu)
- Miltus un cepamo pulveri izsijā.
- Olas, pūdercukuru,sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņas puto,līdz masa kļūst gaisīga ~ 10 minūtes.
- Putojot pievieno sviestu ,iemaisa miltus,ielej tortes veidnē un cep uz vidējā plaukta apmēram 20 minūtes.
- Izņem no krāsns un ļauj atdzist. Biskvītu sagriež horizontāli 2 ripās.
- Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī. Saputo saldo krējumu un ieliek ledusskapī.
- Meloni pārgriež uz pusēm ,izkasa sēklas ar karoti.
- Ar saldējuma apaļo karoti izgriež no melones apaļas mazas bumbiņas ~ 1 cm diametrā.
- Skābo krējumu un pūdercukuru izmaisa, līdz ir gluda masa.
- Citronu sulu uzsilda,izšķīdina tajā želatīnu.Pielej pie skābā krējuma masas un klāt iecilā putukrējumu.
- Pievieno masai meloņu bumbiņas un liek masu uz tortes pamatnes.
- Pārliek ar otro biskvīta ripu un noliek 1 stundu aukstumā.
- Pēc tam kūku pārziež ar aprikožu ievārījumu un pārliek ar melones bumbiņām.
- Tortes želeju sagatavo ar 250 ml ūdens vai kādas sulas.Viegli atdzesē.
- Ar otu viegli pārziež želeju kūkas virspusi(melones bumbiņas).
- Ielieciet melones kūku atkal 1 stundu aukstumā un tad izņemiet no formas.
- Ieteikums: Ja jums nav saldējuma bumbiņu karotes, sagrieziet meloni 2-3 mm plānās šķēlītēs.
- Šai tortei klāt labi garšos baltais vīns - salds un stiprs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!