Sastāvdaļas
- 5 olas
- 100 g pūdercukurs
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1 gabals citrona (rīvēta miziņa)
- 125 ml Kronenöl special (ar sviesta garšu)vai sviestu
- 125 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas)
- 200 g mandeļu (rīvētu)
- 150 g miltu
- 90 g smalkā cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Melleņu uzpūtenim:
- 250 g mellenes
- 90 g pūdercukurs
- 80 g skāba krējuma
- 1 gabals citrona (sula)
- 5 loksnes želatīna
- 250 ml saldā krējuma
Dekorējumam:
- 100 g mellenes
- puķu ziedlapiņas
Pagatavošana
- Melleņu pīrāgam krāsni līdz 160°C temperatūrai iepriekš uzsilda.
- Tortes formu ar sviestu iesmērē un izkaisa ar miltiem.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Miltus un cepamo pulveri izsijā un sajauc ar mandelēm.
- Olu dzeltenumus, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņu sajauc un saputo (apm.10 minūtes).
- Eļļai vai kausētam sviestam pamazām pārmaiņus pievieno aukstu apelsīnu sulu un miltu maisījumu, nepārtraukti maisot.
- Olu baltumus labi saputo, pievieno cukuru un puto līdz krēmveida putām.Pamazām pievieno kopējai masai.
- Ielej tortes veidnē, nogludina un cep apmēram 45 min. vidējā plauktā.
- Izņem kūku no krāsns un ļauj atdzist.Kūku pārgriež divreiz horizontāli.
- Vienu pamatnes daļu ieliek tortes veidnē.
- Krēmam putukrējumu saputo un ieliek ledusskapī. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
- Mazliet uzsilda mellenes un pūdercukuru un ar mikseri sablenderē biezenī.
- Pievieno skābo krējumu un izmaisa gludā masā. Citronu sula uzsilda, izšķīdina tajā želatīnu tajā.
- Pārlej pamazām ar melleņu masu un kārtīgi sajauc kopā.Pievieno putukrējumu ,iecilā masā.
- Tortes kārtas pilda ar šo krēmu. 5 stundas notur torti ledusskapī.
- Atdala torti no veidnes un rotā ar mellenēm un puķu ziedlapiņām.
- Tiem, kas vēlas, var pasniegt klāt putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!