Melleņu torte

Melleņu torte Foto: Melleņu torte

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 100 g pūdercukurs
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1 gabals citrona (rīvēta miziņa)
  • 125 ml Kronenöl special (ar sviesta garšu)vai sviestu
  • 125 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas)
  • 200 g mandeļu (rīvētu)
  • 150 g miltu
  • 90 g smalkā cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Melleņu uzpūtenim:

  • 250 g mellenes
  • 90 g pūdercukurs
  • 80 g skāba krējuma
  • 1 gabals citrona (sula)
  • 5 loksnes želatīna
  • 250 ml saldā krējuma

Dekorējumam:

  • 100 g mellenes
  • puķu ziedlapiņas

Pagatavošana

  1. Melleņu pīrāgam krāsni līdz 160°C temperatūrai iepriekš uzsilda.
  2. Tortes formu ar sviestu iesmērē un izkaisa ar miltiem.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Miltus un cepamo pulveri izsijā un sajauc ar mandelēm.
  4. Olu dzeltenumus, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņu sajauc un saputo (apm.10 minūtes).
  5. Eļļai vai kausētam sviestam pamazām pārmaiņus pievieno aukstu apelsīnu sulu un miltu maisījumu, nepārtraukti maisot.
  6. Olu baltumus labi saputo, pievieno cukuru un puto līdz krēmveida putām.Pamazām pievieno kopējai masai.
  7. Ielej tortes veidnē, nogludina un cep apmēram 45 min. vidējā plauktā.
  8. Izņem kūku no krāsns un ļauj atdzist.Kūku pārgriež divreiz horizontāli.
  9. Vienu pamatnes daļu ieliek tortes veidnē.
  10. Krēmam putukrējumu saputo un ieliek ledusskapī. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
  11. Mazliet uzsilda mellenes un pūdercukuru un ar mikseri sablenderē biezenī.
  12. Pievieno skābo krējumu un izmaisa gludā masā. Citronu sula uzsilda, izšķīdina tajā želatīnu tajā.
  13. Pārlej pamazām ar melleņu masu un kārtīgi sajauc kopā.Pievieno putukrējumu ,iecilā masā.
  14. Tortes kārtas pilda ar šo krēmu. 5 stundas notur torti ledusskapī.
  15. Atdala torti no veidnes un rotā ar mellenēm un puķu ziedlapiņām.
  16. Tiem, kas vēlas, var pasniegt klāt putukrējumu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes