Sastāvdaļas
- 4 baltmaizes šķēles
- 200 g ūdens
- 1 kg maltās gaļas
- 2 olas
- 2 tējkarotes sāls
- 1/2 - 1 tējkarote piparu
- 2 - 3 ēdamkarotes eļļas cepšanai
Kotletes ar zilo sieru:
- 500 g no maltās gaļas daudzuma
- 150 g zila siera
- 1 - 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām vai skābā krējuma
Kotletes ar pipariem: 500 g maltās gaļas
- 1 ēdamkarote zaļo vai melno piparu
- 1/2 saišķīša sasmalcinātu pētersīļu
- 2 tējkarotes franču vai krievu sinepju
Pagatavošana
- Bļoda sadrupina maizi, pielej ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
- Pievieno malto gaļu, olas, piparus un labi samaisa.
- Mīklu sadala 2 daļās.
- Vienai mīklas daļai pievieno sasmalcinātu zilo sieru un jogurtu.
- Ja mīkla ir pārāk cieta, tad pielej nedaudz ūdens.
- Veido nelielas kotletītes un liek uz samitrināta gaļas dēļa.
- Otrai mīklas daļai pievieno zaļos piparus, sasmalcinātus pētersīļus un sinepes.
- Pielej nedaudz ūdens,ja mīkla ir pārāk cieta.
- Veido kotletītes un liek uz gaļas dēļa.
- Pannā sakarsē eļļu un cep kotletes vidējā temperatūrā 3 - 4 minūtes no abām pusēm
- Pasniedz ar salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!