Sastāvdaļas
- noplūkta izķidāta zoss
- 500 g skābētu vai jau sautētu (sutināti, šķovēti) kāposti
- 2 skābi āboli
- 300 g kūpināta speķa
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Zosi apber ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.
- Ar roku ierīvē ādā garšvielas.
- Izspiež ķiploka daiviņas un ierīvē.
- Ar kokvilnas diegu aizšuj kakla ādiņu.
- Aizšuj visu, lai pildījums nenāktu ārā cepšanas laikā.
- Zosi atstāj, lai iesūcas sāls ar pipariem. Pa to laiku sagriež kubiņos speķi un sīpolu. Palielos gabaliņos sagriež ābolu. Pievieno skābus kāpostus. Visu samaisa.
- Maisījumu sapilda zoss vēderā. Var jau ieslēgt plīti uz 200°C, lai uzsilst.
- Aizšuj ciet astes galu.
- Zosi liek cepammaisā un aizsien abus galus. Cepampannā ielej ūdeni un liek zosi.
- Ievieto jau uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 2 stundas. Ik pa laikam pārbauda, vai ūdens nav novārījies. Tad pielej vēl klāt verdošu ūdeni.
- Pēc divām stundām izceļ cepeti no krāsns. Nolej atlikušo ūdeni, kamēr zoss vēl neatvērtā maisā.
- Tad atver cepamo maisu un ļauj tauciņiem notecēt pannā.
- Karsto zosi pārvieto šķīvī. Taukus salej bļodiņā.
- Zosi pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem un zoss vēdera pildījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!