Sastāvdaļas
- 300 g paprikas
- zaļumi
- 1 sīpols
- 5 ķiploka daiviņas
- 1/3 čili pipara pāksts
- 500 ml ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- 3 krustnagliņas
- 2-3 lauru lapas
- 1,5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 1 tējkarote 70% etiķa
Pagatavošana
- Paprikas sagriež 4 daļās.
- Zaļumus un ķiploka daiviņas sakapā.
- Sīpolu un čili piparu sagriež, kā vēlas.
- Ūdenī ber sāli, cukuru, garšvielas, eļļu, uzvāra un turpina vārīt 2 minūtes.
- Burkā liek papriku, sīpolus, čili piparu, zaļumus, ķiplokus - samaisa.
- Pārlej ar marinādi, pielej etiķi, liek zem sloga, aukstumā, uz 24 stundām.
- Pēc 24 stundām papriku var pasniegt galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!