Sastāvdaļas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 150 g liellopu gaļas
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote garšaugu sāls
- 2 ēdamkarotes zaļumu
- 2 tējkarotes augu eļļas
- 3 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 cukini
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
- 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
Pagatavošana
- Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
- Malto gaļu ieliek bļodā, pievieno olas dzeltenumu, garšaugu sāli, sīki sakapātu sīpolu, rīvētos burkānus un zaļumus. samīca un atstāj, lai ievelkas.
- Notīra pārējos sīpolus un sagriež gredzenos.
- Burkānus notīra un sagriež slīpās plānās ripiņās.
- Cukini sagriež plānās šķēlītēs.
- Dārzeņus apsautē sviestā, pielej 5 ēdamkarotes auksta ūdens, pieliek dārzeņu buljonu un sautē 10 - 15 minūtes.
- No gaļas masas izveido kotletes un cep no abām pusēm brūnas.
- Kārto uz šķīvja kopā ar dārzeņiem un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!