Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 1-2 olas
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 1-2 ēdamkarotes cukura
- 1 glāze kviešu miltu
- 0,5 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
- 70 ml sviesta
- pūdercukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Pievieno ar cukuru sakultu olu. Pievieno krējumu, miltus, sāli, sodu. Rūpīgi visu izmaisa. Svarīgi: ja biezpiens šķiet pārāk šķidrs, miltus jāņem vairāk.
- Iejauc mīklu.
- Pārkaisa darba virsmu ar miltiem.
- No biezpiena mīklas izrullē tievas desiņas. Sagriež gabaliņos.
- Apcep augu eļļā no visām pusēm zeltaini brūnas.
- Gatavās nūjiņas liek uz salvetes vai papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!