Sastāvdaļas
- 1 kg laša filejas
- 4-5 kartupeļi
- 6-8 ķirštomāti
- 1 selerijas kāts
- 1 sīpols
- aso piparu maisījums, rozmarīns, sāls
- 4-5 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Laša fileju sagriež lielos gabalos, sapiparo ar piparu maisījumu, uzber mazliet sāls, atstāj ievilkties uz 30 minūtēm.
- Ķirštomatus sagriež 4 daļās, sīpolu sagriež pusgredzenos, selerijas kātu - garenos, plānos gabaliņos.
- Kartupeļus vara ar visu mizu, pusgatavus, atdzesē, novelk mizu, sagriež apaļās šķēlītēs.
- Bļodā samaisa kartupeļus, rozmarīnu, sāli, olīveļļu.
- Pievieno tomātus, sīpolus, selerijas kātu - samaisa.
- Visu, kopā ar laša filejas gabaliem, liek veidnē, kartupeļus izkārto apakšā.
- Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!