Sastāvdaļas
- 500 g krāsainās paprikas
- 50 ml eļļas
- 50 ml etiķa
- 50 g diļļu
- 4 ķiploku daiviņas
- 2 smaržīgie pipari
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ½ tējkarote sāls
- lauru lapas pēc izvēles
- 150 ml ūdens
Pagatavošana
- Papriku nomazgā, iztīra sēklas un sagriež strēmelītēs.
- Dilles sīki sakapā.
- Ķiplokus sagriež daiviņās.
- Katlā taisi marinādi - vispirms ielejam eļļu un etiķi, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, cukuru un sāli, beigās pielej ūdeni.
- Liek vārīties marinādi; kad uzvarās, samazina liesmu līdz vidēji stiprai.
- Marinādē liek mazliet no sagrieztās paprikas, uzliek katlam vāku un karsē ne ilgāk par 5 minūtēm.; paprikai jābūt elastīgai, bet ne mīkstai.
- Tad papriku izņem un liek tukšā katlā, bet marinādē karsē nākamo porciju.
- Burkās liek daļu sagriezto diļļu un ķiploku, virs tiem karsēto papriku, virsū otru daļu diļļu, ķiploku un smaržīgo piparu.
- No marinādes izņem lauru lapas, pārlej ar to burku saturu līdz pat augšai.
- Burkās liek sterilizēt uz vidēji stipras uguns aptuveni 15 minūtes un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!