Krāsainā marinēta paprika ziemai

Krāsainā marinēta paprika ziemai Foto: Krāsainā marinēta paprika ziemai

Sastāvdaļas

  • 500 g krāsainās paprikas
  • 50 ml eļļas
  • 50 ml etiķa
  • 50 g diļļu
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 smaržīgie pipari
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ½ tējkarote sāls
  • lauru lapas pēc izvēles
  • 150 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Papriku nomazgā, iztīra sēklas un sagriež strēmelītēs.
  2. Dilles sīki sakapā.
  3. Ķiplokus sagriež daiviņās.
  4. Katlā taisi marinādi - vispirms ielejam eļļu un etiķi, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, cukuru un sāli, beigās pielej ūdeni.
  5. Liek vārīties marinādi; kad uzvarās, samazina liesmu līdz vidēji stiprai.
  6. Marinādē liek mazliet no sagrieztās paprikas, uzliek katlam vāku un karsē ne ilgāk par 5 minūtēm.; paprikai jābūt elastīgai, bet ne mīkstai.
  7. Tad papriku izņem un liek tukšā katlā, bet marinādē karsē nākamo porciju.
  8. Burkās liek daļu sagriezto diļļu un ķiploku, virs tiem karsēto papriku, virsū otru daļu diļļu, ķiploku un smaržīgo piparu.
  9. No marinādes izņem lauru lapas, pārlej ar to burku saturu līdz pat augšai.
  10. Burkās liek sterilizēt uz vidēji stipras uguns aptuveni 15 minūtes un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes