Sastāvdaļas
- 1 kg tomātu
- 1 ķiploku galviņa
- 1 sīpols
- 5 melnie pipari
- 3 lauru lapas
- dilles pēc garšas
- 1 selerijs
- 1/2 mārrutku lapas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote 70% etiķa
Pagatavošana
- Tomātus liek sterilās burkās. Novietojiet garšvielas un garšvielas.
- Piepildiet kārbas saturu ar verdošu ūdeni.
- Pagaidiet 20 minūtes. Ievietojiet kaprona vāku uz burkas ar caurumiem, caur kuriem šis ūdens tiek izlietots.
- Marinādi gatavojiet atsevišķi. Pannā ielej litru ūdens (uz vienu pudeli) un vēl 100 ml.
- Ielieciet sāli un cukuru. Vāriet 5-10 minūtes. Ielejiet karstos tomātus ar verdošu marinādi.
- Cieši aizveriet burkas ar vākiem. Pagrieziet tos otrādi, ietiniet segu. Atstājiet atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!