Konservētas celmenes

Konservētas celmenes Foto: Konservētas celmenes

Sastāvdaļas

  • celmenes
  • 2 ēdamkarotes jodētās sāls
  • 1 l ūdens
  • 7 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 lauru lapas (vienai burkai)
  • 5 smaržīgo piparu graudiņi (vienai burkai)

Pagatavošana

  1. Kārtīgi nomazgāt celmenes (zem vēsa, tekoša ūdens).
  2. Pēc tam tās ielikt jebkādā traukā, kur ir ieliets ūdens, kuram ir pielikta sāls un atstāt tur uz visu nakti.
  3. Ūdenim jābūt tik daudz, lai sēnes būtu apsegtas.
  4. Pēc tam sēnes ielikt caurdurī,lai notek liekais ūdens.
  5. Kad ūdens ir notecējis, sēnes liek dziļākā katlā, pārlej ar siltu ūdeni, kuram ir pievienota sāls.
  6. Tad sēnes liek vārīties (vāra 20-25 min.).
  7. Kamēr sēnes vārās, var pagatavot marinādi.
  8. Ņem 1 litru karsta ūdens un tam pievieno – etiķi,cukuru un sāli.
  9. Pēc tam, vārītās sēnes pārliek šajā šķīdumā un vēl vāra pusstundu.
  10. Liek sēnes burciņās, kuras iepriekš tiek sagatavotas un aizvāko. Lietojamas pēc divām nedēļām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes