Sastāvdaļas
- celmenes
- 2 ēdamkarotes jodētās sāls
- 1 l ūdens
- 7 ēdamkarotes 9% etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 lauru lapas (vienai burkai)
- 5 smaržīgo piparu graudiņi (vienai burkai)
Pagatavošana
- Kārtīgi nomazgāt celmenes (zem vēsa, tekoša ūdens).
- Pēc tam tās ielikt jebkādā traukā, kur ir ieliets ūdens, kuram ir pielikta sāls un atstāt tur uz visu nakti.
- Ūdenim jābūt tik daudz, lai sēnes būtu apsegtas.
- Pēc tam sēnes ielikt caurdurī,lai notek liekais ūdens.
- Kad ūdens ir notecējis, sēnes liek dziļākā katlā, pārlej ar siltu ūdeni, kuram ir pievienota sāls.
- Tad sēnes liek vārīties (vāra 20-25 min.).
- Kamēr sēnes vārās, var pagatavot marinādi.
- Ņem 1 litru karsta ūdens un tam pievieno – etiķi,cukuru un sāli.
- Pēc tam, vārītās sēnes pārliek šajā šķīdumā un vēl vāra pusstundu.
- Liek sēnes burciņās, kuras iepriekš tiek sagatavotas un aizvāko. Lietojamas pēc divām nedēļām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!