Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas (atdalīti baltumi no dzeltenumiem)
- 400 g cukura
- 115 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 120 ml rapšu eļļas
- 1 tējkarote kokosriekstu ekstrakta
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
- 310 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 240 g paniņas
- 150 g kokosriekstu skaidiņas (sasmalcinātas)
- 1/4 tējkarotes tatāru krējuma
Pildījumam:
- 325 g krēmsiera
- 160 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 500 g pūdercukura
- 1 un 1/4 tējkarotes kokosriekstu ekstrakta
- 150 g grauzdētas kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Iesit olu baltumus dziļā traukā un atstāj istabas temperatūrā 30 min.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem un ietauko trīs 23 cm platas kūku formas.
- Citā dziļā traukā labi samaisa cukuru un sviestu. Pievieno olu dzeltenumus un katru atsevišķi iemaisa masā.
- Sajauc miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli, un pievieno iepriekš sagatavotajai masai, paralēli lejot klāt paniņas. Kārtīgi maisīt, lai neveidotos kunkuļi. Tad pieber kokosriekstus.
- Olu baltumiem pievieno tatāru krējumu un ar tīrām slotiņām kuļ līdz viendabīgai masai. Iemaisa 3/4 daļas olu baltumu masas mīklai un tad pievieno pārējo olu baltumu masu.
- Gatavo mīklu ielej trīs iepriekš sagatavotajās kūku formās un liek cepties 25-30 min vai arī līdz, kad koka irbulītis vairāk nav aplipis ar mīklu. Pēc tam liek kūku atdzesēties 10 min, pirms atver formas malas.
- Pildījumam - vidēja izmēra bļodā samaisa krēmsieru un sviestu līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno pūdercukuru un kokosriekstu ekstraktu. Visu kārtīgi samaisa.
- Novieto vienu kūkas biskvītu uz liela šķīvja un noklāj ar pildījuma masu un kārtīgi pārber ar kokosrieksta skaidiņām.
- Atkārto visām kārtām. Tad virsējo kūkas kārtu un sānus noklāj ar atlikušo pildījumu un kokosriekstu skaidiņām.Var dekorēt ar avenēm vai citām ogām pēc gaumes. Liek ledusskapī uz ~ 3 h.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!