Ķirbju pīrāgs ar āboliem un kraukšķīgu kanēļa garoziņu

Ķirbju pīrāgs ar āboliem un kraukšķīgu kanēļa garoziņu Foto: Ķirbju pīrāgs ar āboliem un kraukšķīgu kanēļa garo

Sastāvdaļas

  • 1 glāze ķirbju biezeņa
  • 1 glāze cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura, kas samaisīts ar maltu kanēli
  • 4-5 āboli
  • sviests un mannā veidnes ieziešanai un pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidni ieziež ar sviestu un pārkaisa ar mannā.
  3. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež astoņās daļās, liek veidnē, pārkaisa ar kanēli. 
  4. Olas sakuļ ar sāli un cukuru, gaisīgā, gaišā masā, pievieno ķirbju biezeni, sakuļ viendabīgā masā. 
  5. Miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri, pievieno mīklai, samaisa. 
  6. Mīklu pārlej āboliem, cep 45-50 minūtes. 
  7. Gatavu pīrāgu izņem no krāsns, krāsnī samazina temperatūru, pīrāgu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukura-kanēļa maisījumu. 
  8. Turpina cept 5-7 minūtes.
  9. Pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes