Sastāvdaļas
- 1 glāze ķirbju biezeņa
- 1 glāze cukura
- 2 glāzes miltu
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 2 ēdamkarotes pūdercukura, kas samaisīts ar maltu kanēli
- 4-5 āboli
- sviests un mannā veidnes ieziešanai un pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu un pārkaisa ar mannā.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež astoņās daļās, liek veidnē, pārkaisa ar kanēli.
- Olas sakuļ ar sāli un cukuru, gaisīgā, gaišā masā, pievieno ķirbju biezeni, sakuļ viendabīgā masā.
- Miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri, pievieno mīklai, samaisa.
- Mīklu pārlej āboliem, cep 45-50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu izņem no krāsns, krāsnī samazina temperatūru, pīrāgu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukura-kanēļa maisījumu.
- Turpina cept 5-7 minūtes.
- Pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!