Sastāvdaļas
Mīkla 12 bulciņām:
- 400 g miltu
- 20 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote sausā rauga (4 g) vai 8 g svaigā
- 260 ml piena
- 30 g sviesta
Apsmērēšanai:
- 1 ola
- 1 ēdamkarote piena
Pildījumam:
- 60 g mīksta sviesta
- 5 - 6 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes smalki sagrieztu zaļumu (pētersīļu, diļļu)
Pagatavošana
- Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un samīca gludu un mīkstu mīklu.
- Pārklāj ar plēvi un liek siltā vietā. Mīklai jādubultojas.
- Mīklu izmīca un sadala 12 vienādās daļās. Veido bumbiņas, kuras nedaudz saplacina.
- Apklāj ar dvieli un ļauj pastāvēt 30 minūtes.
- Pa to laiku gatavo pildījumu.
- Smalki sagriež ķiploku, zaļumus un sajauc ar sviestu.
- Masu liek konditorejas maisiņā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Bulciņas pārsmērē ar olu, centrā izveido dziļu iegriezumu ar asu asmeni. Izveidotā caurumā iespiež sviesta masu.
- Cep 15 minūtes cepeškrāsnī vai līdz buciņas zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!