Kas jāievēro, lai borščs sanāktu patiesi gards?

Kas jāievēro, lai borščs sanāktu patiesi gards? Foto: Kas jāievēro, lai borščs sanāktu patiesi gards?
  1. Svarīgi ir buljona kvalitāte - tam jābūt ļoti labam.
  2. Bietes sutina vai cep atsevišķi no pārējiem dārzeņiem. Tās apslaka ar etiķi vai citrona sulu, liek karstās taukvielās un izsautē vai arī ar visu mizu izcep cepeškrāsnī pusgatavas, pēc tam nomizo, sarīvē vai sagriež gabaliņos un pievieno zupai.
  3. Taukvielās izsautē arī sakapātus sīpolus, sasmalcinātus burkānus un pētersīļa sakni - visu kopā. Beigas pievieno tomātu pastu vai sasmalcinātus tomātus un karsē, lai taukvielas arī iekrāsojas sarkanas.
  4. Skābeno garšu, kas raksturīga vairumam boršču, rada kvass kopā ar skābētu biešu sulu vai biešu marinādi, ko pievieno zupai gandrīz pašās vārīšanās beigas.
  5. Kad borščs gatavs, tam vismaz 15 minūtes jāiestāvas, tikai tad lej šķīvjos. Kārtīga boršča vārīšanai nepieciešams vismaz trīs stundas (vai 5 stundas, ja buljonu vāra no kauliem). 

Patīk padomi? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes