Sastāvdaļas
- 4,5 kg karpas
Marināde:
- sojas mērce
- citrona sula
- sāls
- pipari
- olīveļļa
- ķiploks
Pagatavošana
- Izfilējam karpu, sanāk 2 kg tīras filejas.
- Sagriež zivi gabalos, kas uzdurami uz bambusa iesmiem.
- Vēdera daļu sagriež platākās strēmelēs, ko pārlokot uz pusēm, var skaisti uzdurt uz iesma (ideāli gabaliņi tiem, kas baidās no asakām, jo tur to nav).
- Visas marinādes sastāvdaļas sajauc ar zivs gabaliem. Atstāj 2-3 stundas ievilkties.
- Ver uz iepriekš ūdenī izmērcētiem iesmiņiem un liek uz tīri noberztām grila restēm.
- Cep prātīgi, jo zivs izcepas ļoti ātri.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!