Karameļu - banānu deserts ar krēmu

Karameļu - banānu deserts ar krēmu Foto: Karameļu - banānu deserts ar krēmu

Sastāvdaļas

  • 2 banāni
  • karameļu mērce
  • putukrējums

Krēmam:

  • 2/3 glāzes cukura
  • 1/4 glāzes kartupeļu cietes
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 3 glāzes piena
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarotes vanilīna
  • 10 cepumu vai nesālītu krekeru
  • 70 g sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ olas ar dakšiņu.
  2. Nelielā katliņā sajauc cukuru, kartupeļu cieti un sāli.
  3. Pakāpeniski pievieno pienu, maisot, katliņu liek uz vidējas uguns, vāra, kamēr maisījums sabiezē.
  4. Cietes maisījumu uzvāra, un tad turpina vēl vārīt vienu minūti.
  5. Divas ēdamkarotes cietes maisījuma pievieno sakultajām olām bļodā - ātri un rūpīgi sakuļ, lai olas nesaietu kunkuļos.
  6. Olu un cietes maisījumu liek katliņā, ik pa brīdim maisot, vāra uz mazas uguns apmēram minūti.
  7. Katliņu noņem no uguns, pievieno augu eļļu un vanilīnu - samaisa un atdzesē.
  8. Kad katliņš pilnībā atdzisis- to pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
  9. Cepumus sadrupina bļodā, sajauc ar cukuru un izkausētu sviestu.
  10. Veidnē ieklāj cepampapīru - cepumu masu liek veidnē līdzenā slānī.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  12. Cep 10-12 minūtes, kamēr iegūst zeltaini - brūnu nokrāsu, atdzesē.
  13. Divas ēdamkarotes cepumu drupaču masas liek deserta trauciņos, kārtīgi saspiež, lai būtu ciets pamats.
  14. Liek kārtu pagatavotā krēma.
  15. Virsū pāris banānu šķēlīšu.
  16. Virsū banāniem liek putukrējumu.
  17. Nobeigumā uzber mazliet cepumu drupaču un pārlej karameļu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes