Kāpostu un maltās gaļas pīrāgs

Kāpostu un maltās gaļas pīrāgs Foto: Kāpostu un maltās gaļas pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 200 ml piena
  • 1,5-2 glāzes miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 200 g kāpostu
  • 200 g maltās gaļas
  • 1 burkāns
  • 1/2 tomāta
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas, kas samaisīta ar ķiploku pulveri
  • sāls, pipari pēc garšas
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Veidni ietauko ar augu eļļu.
  2. Veidnē liek sīki sagrieztus, sakapātus kāpostus.
  3. Virsū kāpostiem liek rīvētu burkānu.
  4. Virsū burkānam liek plānos pusgredzenos sagrieztu tomātu, uzber sāli, paprikas maisījumu.
  5. Maltajai gaļai pieber sāli, piparus pēc garšas, liek virsū dārzeņiem, atbīdot mazliet no malām.
  6. Olas sakuļ, pievieno pienu, sāli, vēlreiz samaisa.
  7. Pakāpeniski pievieno miltus - sakuļ viendabīgā masā.
  8. Mīklai jābūt ne pārāk šķidrai, bet tā nedrīkst būt arī pārāk bieza.
  9. Pēdējo pievieno cepamo pulveri, samaisa, mīklu lej veidnē.
  10. Ar dakšiņu vai iesmiņu sadursta vairākās vietās.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  12. Pīrāgu cep 40-50 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes