Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 200 ml piena
- 1,5-2 glāzes miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 200 g kāpostu
- 200 g maltās gaļas
- 1 burkāns
- 1/2 tomāta
- 1 ēdamkarote maltas paprikas, kas samaisīta ar ķiploku pulveri
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Veidni ietauko ar augu eļļu.
- Veidnē liek sīki sagrieztus, sakapātus kāpostus.
- Virsū kāpostiem liek rīvētu burkānu.
- Virsū burkānam liek plānos pusgredzenos sagrieztu tomātu, uzber sāli, paprikas maisījumu.
- Maltajai gaļai pieber sāli, piparus pēc garšas, liek virsū dārzeņiem, atbīdot mazliet no malām.
- Olas sakuļ, pievieno pienu, sāli, vēlreiz samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus - sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklai jābūt ne pārāk šķidrai, bet tā nedrīkst būt arī pārāk bieza.
- Pēdējo pievieno cepamo pulveri, samaisa, mīklu lej veidnē.
- Ar dakšiņu vai iesmiņu sadursta vairākās vietās.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Pīrāgu cep 40-50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!