Kāpostu tīteņi ar maltās cūkgaļas pildījumu un dārzeņu mērci

Kāpostu tīteņi ar maltās cūkgaļas pildījumu un dārzeņu mērci Foto: Kāpostu tīteņi ar maltās cūkgaļas pildījumu un dār

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva

Pildījumam:

  • 700 g maltas cūkgaļas
  • 125 g vārītu rīsu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • garšvielas
  • sāls

Dārzeņu mērcei:

  • 2 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 0,5 l tomātu mērces
  • 0,5 l skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Kāpostam izgriež kacenu un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, vāra 10 minūtes. Izslēdz karstumu un patur vēl 15 min zem vāka. Nolej ūdeni un atstāj, lai atdziest.
  2. Sagatavo pildījumu. Izvāra rīsus, atdzesē. Gaļu samaļ, burkānu sarīvē, sīpolu smalki sakapā. Visu sajauc, pieber sāli un garšvielas.
  3. Kāpostam atdala lapas. Vidējo cieto dzīslu, lapas lejpusē, ar asu nazīti horizontāli nogriež, lai būtu plānāka.
  4. Sagatavo dārzeņu mērci. Burkānus un sīpolus apcep, pievieno tomātu mērci un uzkarsē. Uz katras lapas liek pildījumu un veido tīteņus. Tīteņus uz pannas apcep no abām pusēm.
  5. Kārto katlā vai pīlē. Uz katra tīteņa liek dārzeņu mērci. Tad katlu liek cepeškrāsnī un sautē 1.5 stundas (rudens kāpostu šķirnēm pietiek ar 1 stundu) 150°C.
  6. Tad katlu liek uz plīts, pārlej ar skābo krējumu un sautē vēl 30 minūtes.

Reti sadūšojos taisīt, jo diezgan garš process, bet visiem garšo.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes