Kanēļu torte

Kanēļu torte Foto: Kanēļu torte

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 200 g cukura
  • 200 g skāba krējuma
  • 300 g kviešu miltu
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sausiņu
  • 2 tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Olas sajauc ar cukuru, pievieno krējumu un, tālāk nemaisot uzber miltus (150 g), tad sodu, pārslaka ar etiķi, atkal uzber miltus (150 g). Visu labi samaisa, pusi mīklas liek ietaukotā, ar sausiņiem izkaisītā formā. Atlikušajai mīklai pieber kanēli, samaisa un liek formā virs pirmās mīklas. Cep 180 - 220°C temperatūrā gatavu.
  2. Atlikušo olas baltumu saputo ar cukuru (50 g). Ar iegūto masu pārziež torti un vēlreiz uz 2 - 3 minūtēm liek karstā cepeškrāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes