Kafijas torte

 Kafijas torte Foto: Kafijas torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 paciņa sviesta
  • 3 ēdamkarotes šķīstošas kafijas
  • 1/2 glāzes sūkalu vai 1 % piena
  • 2 olas
  • 1 tējkarotes sodas
  • 2 tējkarotes šķidra vaniļas ekstrakta vai 1 paciņa vaniļas cukura

Krēmam:

  • 1/2 paciņa sviesta
  • 450 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes šķīstošas kafijas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes trekna salda krējuma

Pagatavošana

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
    2. Tortes formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
    3. Lielā traukā sajauc cukuru, miltus, 1/4 tējkarotes sodas un noliek malā.
    4. Katliņā uz mazas uguns izkausē paciņu sviesta.
    5. 3 ēdamkarotes šķīstošās kafijas izšķīdina glāzē karsta ūdens.
    6. Tiklīdz sviests ir izkusis, tam pievieno izšķīdināto kafiju.
    7. Noved līdz vārīšanās temperatūrai, 10 sekundes patur un izslēdz uguni. Noliek malā.
    8. Atsevišķā traukā lej sūkalas vai pienu, pievieno olas, sodu un vaniļu. Samaisa.
    9. Samaisa miltu masu ar kafijas masu. Nedaudz atdzesē.
    10. Tad pievieno olu masu un ātri pagatavo mīklu.
    11. Lej tortes formā un cep 20 - 25 minūtes.
    12. Ļauj atdzist pilnībā.
    13. Biskvītu sadala 2 daļās ( vai cep katru biskvītu atsevišķi).
    14. Saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas.
    15. Biskvītus pārsmērē ar krēmu un torti uz dažām, stundām liek ledusskapī.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes