Sastāvdaļas
Kūkai:
- 140 g izsijātu miltu
- 170 g mannas
- 1 un 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 160 g maltu mandeļu
- 4 olas
- 160 g pūdercukura
- 150 g nesālīta sviesta
- 80 ml augu eļļas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 5 apelsīnu miziņas
- 350 g grieķu jogurta
Sīrupam:
- 2 apelsīnu sula un miziņas
- 240 ml ūdens
- 200 g cukura
- 2 ēdamkarotes rožūdens
- 1 kanēļa standziņa(pārlauzta uz pusēm)
- 4 kardamona pākstis (saberztas piestā)
- 5 sagrieztas zemenes
- 25 g smalcinātu pistāciju
- 300 g grieķu jogurta
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai, ietauko 24 cm lielu kūkas formu un izklāj gan tās pamati, gan sānus ar cepamo papīru.
- Sajauc miltus, mannu,maltās mandeles, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli dziļā bļodā.
- Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ olas un cukuru līdz masa ir bieza jeb aptuveni 5 minūtes.
- Sajauc sviestu, eļļu, vaniļu un apelsīnu miziņas bļodā un pārber ar iepriekš sagatavoto miltu maisījumu, samaisa.
- Tad pievieno jogurtu un 1/3 olu maisījuma mīklai un ielej virtuves kombainā, lai visu kārtīgi samaisītu, tad pakāpeniski pievieno atlikušo olu maisījumu. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 50 minūtes.
- Sīrupa pagatavošana: Apelsīnu miziņas, sulu, ūdeni, cukuru, rožūdeni un garšvielas sajauc katliņā un silda vidēji lielā karstumā līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
- Pavāri to 10-15 minūtes līdz sīrups kļūst biezs un staipīgs.
- Kad kūka izcepusies, sadur tajā mazus caurumiņus un pakāpeniski pārlej ar karsto sīrupu. Atstāj kūku atdzesēties pilnībā, neizņemot no formas.
- Kad kūka pilnībā atdzisusi, izņem to no formas un dekorē ar apelsīnu šķēlītēm, zemenēm un pistācijām. Pasniedz ar grieķu jogurtu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!