Itāļu sviestmaize ar sautētu liellopa gaļu

Itāļu sviestmaize ar sautētu liellopa gaļu Foto: Itāļu sviestmaize ar sautētu liellopa gaļu

Sastāvdaļas

  • 1 liellopa gaļas cepetis bez kauliem
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote garšvielu
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu sarkano piparu
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 120 g sausā sarkanvīna
  • 1 l liellopa gaļas buljona
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 4 zaļie pipari
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote granulētu ķiploku
  • cukurs, sāls un svaigi malti melnie pipari
  • franču bagete
  • marinēti dārzeņi (burkāni, sīpoli, selerijas un ziedkāposti)

Pagatavošana

  1. Olīveļļai pievieno cukuru, sāli, papriku, piparus un ķiplokus, lai izveidotu mērci. Ar šo mērci ierīvē liellopa gaļu. Apcep no abām pusēm.
  2. Atsevišķi apcep ķiplokus, sīpolus un papriku, līdz tie ir mīksti, tad pievieno liellopa gaļu kopā ar buljonu, zaļumiem un garšvielām. Liek cepeškrāsnī uz nedaudz vairāk nekā stundu (līdz gaļas termometra rādījums vismaz 51°C). Izņem, atstāj atdzist un uz nakti ievieto ledusskapī.
  3. Īsi pirms sviestmaizes gatavošanas izņem liellopa gaļu no buljona un sagriež to pēc iespējas plānāk, tad pievieno atpakaļ buljonam un uzsilda. Lai saliktu sviestmaizi, apgrauzdē maizītes, pievieno liellopa gaļu, izmantojot knaibles, lai iemērcētu katru sviestmaizes pusi buljonā, pēc tam uzliek marinētos dārzeņus.


Seriāla “zvaigzne” ir īstā itāļu sviestmaize ar sautētu liellopa gaļu, kuras recepti var pamēģināt atkārtot mājās. Noslēpums ir pareiza gaļas sagatavošana, jo no tās lielā mērā ir atkarīga sviestmaizes garša. Ekrānā pavāri arī izmanto franču maizītes no vietējas beķerijas, taču mūsu platuma grādos būs grūti atrast līdzīgu, tāpēc izmantojām franču bageti.

Gatavo kā šefpavārs: izmēģini receptes no populārā seriāla “Lācis”! Recepte sadarbībā ar TV kanālu FX.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes