Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 glāzes miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/8 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarote maltu krustnagliņu
- 1/4 tējkarotes maltu muskatriekstu
- 150 g saldkrējuma sviesta
- 3/4 glāzes cukura
- 4 lieli āboli
- 2 olas
- 1/4 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Mērcei:
- 6 olu dzeltenumi
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 glāzes piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Mīkla: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185°C temperatūrai un pārklāj kūkas formu ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Vidēja izmēra bļodā izsijā miltus, sajauc ar cepamo pulveri, sāli, krustnagliņām un muskatriekstu.
- Pievieno sviestu un ar roku palīdzību visu rūpīgi sajauc izveidojot drupatas.
- Tad pievieno cukuru un gabaliņos sagrieztus ābolus.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olas un pienu, pievieno miltu masai un rūpīgi samaisa.
- Masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un tās virsmu pārkaisa ar cukuru.
- Liek cepties aptuveni 45 - 50 minūtes.
- Mērce: Dziļā bļodā ar putojamo slotiņu puto olas dzeltenumus un cukuru aptuveni 2 - 3 minūtes.
- Nelielā katliņā liek karsēties pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no karstuma.
- Nepārtraukti maisot, karsto pienu pievieno olu masai. Masu pārlej atpakaļ katliņā un karsē to, nepārtraukti maisot, aptuveni 4 minūtes.
- Beigās pievieno vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Ābolu kūku atdzesē vai pasniedz karstu ar atdzesēto mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!