Īru ābolu pīrāgs ar vaniļas mērci

Īru ābolu pīrāgs ar vaniļas mērci Foto: Īru ābolu pīrāgs ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarote maltu krustnagliņu
  • 1/4 tējkarotes maltu muskatriekstu
  • 150 g saldkrējuma sviesta
  • 3/4 glāzes cukura
  • 4 lieli āboli
  • 2 olas
  • 1/4 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Mērcei:

  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 glāzes piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Mīkla: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185°C temperatūrai un pārklāj kūkas formu ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Vidēja izmēra bļodā izsijā miltus, sajauc ar cepamo pulveri, sāli, krustnagliņām un muskatriekstu.
  3. Pievieno sviestu un ar roku palīdzību visu rūpīgi sajauc izveidojot drupatas.
  4. Tad pievieno cukuru un gabaliņos sagrieztus ābolus.
  5. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olas un pienu, pievieno miltu masai un rūpīgi samaisa.
  6. Masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un tās virsmu pārkaisa ar cukuru.
  7. Liek cepties aptuveni 45 - 50 minūtes.
  8. Mērce: Dziļā bļodā ar putojamo slotiņu puto olas dzeltenumus un cukuru aptuveni 2 - 3 minūtes.
  9. Nelielā katliņā liek karsēties pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no karstuma.
  10. Nepārtraukti maisot, karsto pienu pievieno olu masai. Masu pārlej atpakaļ katliņā un karsē to, nepārtraukti maisot, aptuveni 4 minūtes.
  11. Beigās pievieno vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  12. Ābolu kūku atdzesē vai pasniedz karstu ar atdzesēto mērci.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes