Sastāvdaļas
- 3 kg svaigu gurķu
- 100 g ķiploku
- 30 g pētersīļu
- 200 g cukura
- 3-4 ēdamkarotes sāls
- 150 ml etiķa
- augu eļļa, sīpoli pēc garšas
Pagatavošana
- Gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pētersīļus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Visu samaisa, pievieno cukuru, sāli, etiķi, vēlreiz samaisa.
- Atstāj gurķus uz 12 stundām.
- Gurķus liek tīrās, izkarsētās burkās (tās nomazgā un izskalo ar verdošu ūdeni).
- Gurķus liek burkās, kopā ar visu sulu un katrā burkā liek 2-3 ēdamkarotes augu eļļas.
- Burkas aizvāko, var uzglabāt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!