Fritēti ziedkāposti

Fritēti ziedkāposti Foto: Fritēti ziedkāposti

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts, sadalīts rozetēs
  • 2 olu dzeltenumi
  • 125 ml piena
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote balto piparu
  • sāls
  • augu eļļa fritēšanai

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, uzvāra.
  2. Liek tajā ziedkāposta rozetes, vāra 2-3 minūtes.
  3. Vārītās ziedkāposta rozetes pārliek ledainā ūdenī.
  4. Olu dzeltenumus sakuļ ar 1/2 tējkarotes sāls, mazliet pipariem. 
  5. Pakāpeniski pievieno 100 g miltu, pienu - samīca šķidru mīklu. 
  6. Ja mīkla ir pārāk sausa, pielej vēl pienu. 
  7. Bļodu ar mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 30 minūtēm. 
  8. Atlikušos miltus liek šķīvī, samaisa ar sāli un pipariem. 
  9. Dziļā katlā vai friterī uzkarsē eļļu. 
  10. Katru ziedkāposta rozeti mērcē mīklā, lieko nopurina, apviļā miltu maisījumā, fritē eļļā, kamēr parādās kraukšķīga, zeltaini-brūna garoziņa. 
  11. Fritētos ziedkāpostus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  12. Pārkaisa ar garšvielām pēc izvēles, pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes