Franču pīrāgs - Gužerē

Franču pīrāgs - Gužerē Foto: Franču pīrāgs - Gužerē

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 300 ml ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g cieta siera
  • 3 olas
Pildījumam:
  • 300 g šķiņķa
  • 200 g konservētu vai svaigu ananāsu 
  • 200 g cieta siera
  • neliels pētersīļu saišķītis
Mērcei:
  • 100 g sviesta
  • 100 g miltu
  • 600 ml piena
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - katlā izkausē sviestu, pielej ūdeni, uzvāra, pieber sāli. Pastāvīgi maisot, pakāpeniski pievieno miltus.
  2. Katlu noņem no uguns, kārtīgi samaisa mīklu, lai nebūtu kunkuļu.
  3. Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas, mīklu kārtīgi samaisa.
  4. Iemaisa rupji rīvētu sieru.
  5. Jāsanāk ne pārāk biezai mīklai.
  6. Gatavo pildījumu - šķiņķi un ananāsus sagriež ne pārāk lielos gabaliņos.
  7. Sieru rupji sarīvē, pētersīļus sakapā - visu samaisa.
  8. Gatavo mērci - pienu uzvāra, noņem no uguns.
  9. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, pastāvīgi maisot, izkarsē.
  10. Pannu noņem no uguns, pakāpeniski pielej pienu, pastāvīgi maisot, lai izveidojas viendabīga masa.
  11. Sāli pievieno pēc garšas, ņemot vērā, ka šķiņķis un siers jau ir sāļi.
  12. Mērci samaisa ar pildījumu.
  13. Mīklu liek veidnē, izveidojot 2-3 cm augstas mīklas maliņas.
  14. Lej pildījumu - mērces masu, cep 180°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
  15. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad, uzmanīgi izņem no veidnes, pārliek traukā.
  16. Vispār, pēc tradīcijas, šo pīrāgu pasniedz aukstu, bet, garšīgs tas ir arī silts.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes