Sastāvdaļas
- 1 cepšanai sagatavotu jaunu fazānu
- sāls
- malti baltie pipari
- 4 paegļogas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 40 g speķa
- 2 ēdamkarotes konjaka
Pagatavošana
- Fazānu nomazgā no iekšpuses un ārpuses.
- Iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Sviestam pieliek miezerī saberztas paegļogas. Ar šo maisījumu ierīvē fazānu no iekšpuses.
- Putnu ar krūtiņu uz augšu liek izskalota romiešu pannā un virsū sakārto speķa šķēlītes.
- Pannai uzliek vāku un ieliek aukstā cepeškrāsnī.
- Fazānu cep 200°C karstumā apmēram pusotru stundu.
- Kad putns gatavs, speķi noņem, fazānu pārziež ar konjaku un cep vēl, kamēr ādiņa kļūst kraukšķīgi brūna.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!